Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Καλωσήρθατε στο blog που ειναι αφιερωμένο στους ομορφους Καλημεριάνους!!


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στους Καλημεριανούς παρακαλώ!Έτσι αναφέρεται στην πινακίδα! ;) Πύργος ολεεεεεεέ,Πύργος ολε ολε ολεεεεεέ, Πύργος ολε ολε ολέ!! Καλωσόρισες Βάγγ!

ANGELA είπε...

Προς : Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης



ΘΕΜΑ : Λήψη μέτρων για την Απόρριψη υλοποίησης σχεδίου, του
Κυρίου Νικολάου Ψαριανού, εγκατάστασης Ρυπογόνου μονάδας
« ΟΡΝΙΘΟΤΡΟΦΕΙΟΥ» σε ζωτικό σημείο περιοχής Κονταρά ή
Λούπου του Τ.Δ. Καλημεριάνων και απόστασης 200m σε ευθεία
από τον συνοικισμό Καλλιανοί του Τ.Δ. Πύργου

Κύριε Δήμαρχε,
Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Σας είναι ήδη γνωστή η συγκλονιστική ΠΡΑΞΗ κρατικών υπαλλήλων που έδωσαν ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΡΝΙΘΟΤΡΟΦΕΙΟΥ στην ευρύτερη περιοχή Κονταρά ή Λούπου του Τ.Δ. Καλημεριάνων και απόστασης 200m σε ευθεία από τον συνοικισμό Καλλιανοί του Τ.Δ. Πύργου.
Η πράξη καταδικάζει δίχως απολογία, τον τόπο σε ρυπογόνο περιοχή και μαρασμό με οδυνηρές συνέπειες, αφού απομακρύνει τους κατοίκους από τις εστίες τους, απαξιώνει τις περιουσίες τους και αποτρέπει την ανάπτυξη της περιοχής.
Ποιος είναι αλήθεια ο Δήμιος που θα εκτελέσει την ποινή και θα θανατώσει τον τόπο των γονιών μας, αυτόν τον τόπο που καθημερινά ΚΑΤΑΘΕΤΟΜΕ ιδρώτα και ψυχή για να τον κρατήσουμε ζωντανό με ΚΑΘΑΡΗ ΑΝΑΣΑ και όραμα δίχως όρια για τις επόμενες γενιές.
Όλοι εμείς αναρωτιόμαστε ποιοί έχουν την εξουσία να καταδικάζουν σε ποινή θανάτωσης, αναπολόγητα , έναν τόπο που έχει στραμμένο βλέμμα στην καταπράσινη πλαγιά και το καταγάλανο πέλαγος του Αιγαίου.
Όλοι εμείς και μαζί μας, όλοι όσοι παραμερίζουν ποταπά συμφέροντα παίρνουμε θέση ΜΑΧΗΣ, με σκοπό να αντισταθούμε μέχρι τέλους υπερασπίζοντας και εμποδίζοντας το ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟ του τόπου μας.
Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει « ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΚΟΤΟΤΟΠΟΣ» που θα ξεβράζει θανατηφόρα απόβλητα και ρύπους σε απεριόριστη έκταση, αφου θα έχει Σύμμαχο τους γνωστούς Ανέμους που θα γίνουν οι Ταχυδρόμοι αυτής της συμφοράς.
Όλοι εμείς ξεκινούμε έναν ΑΓΩΝΑ διεκδίκησης όσων μας ανήκουν και προτείνουμε ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ και μια συλλογική συμμετοχή για να περάσουμε ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ το μήνυμα της ΠΡΟΛΗΨΗΣ.
ΖΗΤΟΥΜΕ σ’ αυτό τη συμβολή των αρμοδίων και προβάλλουμε ΑΙΤΗΜΑ:
Α) Αναστολή εκτέλεσης ειλημμένων Αποφάσεων.
Β) Αναθεώρηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
Γ) Παρέμβαση της πολιτείας και πολιτειακής εξουσίας σε κοινή γραμμή για να ΜΗ γίνει ο τόπος μας ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΙΔΗΣΗ στα επόμενα χρόνια.
Δ) Σύμπραξη στην ΑΝΑΚΑΜΨΗ της περιοχής ΟΧΙ με ΡΗΤΡΑ ΡΥΠΩΝ που θα προκαλέσει ο « ΚΟΤΟΤΟΠΟΣ» αλλά με απόφαση ουσιαστικής παρέμβασης ώστε να αποφευχθεί η υλοποίηση των Ρυπογόνων εγκαταστάσεων και να γίνει ΟΡΑΜΑ και ΕΠΙΔΙΩΞΗ μας η παραχώρηση ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ για την αξιοποίηση της περιοχής μας. Θα πρέπει να ζούμε με οδηγό επιβίωσης την ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΟΧΙ την ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ.
Ε) Το Δημοτικό Συμβούλιο ΚΥΜΗΣ να μην δώσει Άδεια Λειτουργίας.
ΣΤ) Τα συμβούλια Πύργου και Καλημεριάνων να πρωτοστατήσουν σε αυτό τον αγώνα μας που είναι και δικός τους αγώνας.

Στο σημείο αυτό θα δανειστούμε έκφραση από λόγο σας κ. Δήμαρχε « Φτάσαμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα και εμείς, ως οφείλουμε» .

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ αυτούς που κωφεύουν ή αλληθωρίζουν ότι κάθε ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ φορέα ή καταπατητή της ζωής μας θα αντιμετωπίζεται στ εξής δραστικά με κάθε μέσον, ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ μας.

Η καταγγελία μας εμπεριστατωμένα θα ταξιδέψει δίχως καθυστέρηση μέχρι το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ για να ανασταλεί η καταστροφική παρέμβαση και είμεθα σίγουροι στην αποφασιστική ΜΑΤΑΙΩΣΗ μιας μίζερης εξίσωσης
ο θάνατος σου = η ζωή μου

Κύριε Δήμαρχε, όλοι εμείς στην τοπική κοινωνία που σας γνωρίζουμε και μας γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά πιστεύουμε ότι το θώκο που βρίσκεστε δεν τον υφαρπάξατε αλλά τον κατακτήσατε με αγώνα, ΖΗΤΟΥΜΕ την Αμεσότητα της παρέμβασης σας καθώς και συνολικά του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης, ως έχετε δικαίωμα μα και υποχρέωση.
ΖΗΤΟΥΜΕ να έρθετε αρωγοί στην προσπάθειά μας να σώσουμε τον τόπο ΌΛΩΝ μας από ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ και να μην σφραγίσουν οι υπογραφές σας την Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου της περιοχής.

Όλοι εμείς περιμένουμε να ακούσουμε και τις δικές σας φωνές που θα ενισχύσουν τις φωνές μας να εκπέμψουν σε Ανοιχτά Αυτιά S.O.S.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα κινηθείτε ανάλογα.


Με εκτίμηση και αισιοδοξία

Περιστασιακή Οργάνωση Αγώνα


Κοινοποίση 1) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης/ Γεωργίας Νομαρχίας Ευβοίας
2) ΥΠΕΧΩΔΕ
3) Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
4) ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ